Kako do brezplačnih Bitcoinov?

bitcoin

Bitcoini so vroča tema v zadnjih letih. Vsakdo si jih želi! Kako pa priti do njih brezplačno? Ja, če verjamete ali ne, tudi za to obstajajo načini.

28.12.2020, Goran Dolenc
Categories: Crypto
Tags: Bitcoin Coinbase Crypto

Danes obstaja res že izredno veliko načinov, kako priti do Bitcoinov ali katere druge kripto valute. Seveda je najbolj običajen način preko nakupa na eni izmed borz, kot so Bitstamp, Tokens.net, Binance, HitBTC, Coinbase. Vse skupaj je zelo preprosto, v zgolj nekaj minutah si odprete račun, potem nakažete denar (banka, kartica, kmalu tudi PayPal), izvršite nakup in je to to, ste že ponosni lastnik prvega Bitcoina. Ali bolje rečeno delčka Bitcoina, saj si pri ceni preko 25 tisoč evrov večina težko privošči, da bi kupila celo enoto te po tržni kapitalizaciji vodilne kripto valute na svetu.

Obstajajo pa tudi načini za brezplačno pridobitev Bitcoinov in to utegne zanimati marsikoga. Če boste malo 'pogooglali' boste naleteli na različne možnosti, med drugim:

  1. Brezplačni Bitcoini na račun online nakupovanja.
  2. Brezplačni Bitcoini na račun kripto obrestovanja.
  3. Brezplačni Bitcoini na račun rudarjenja.
  4. Brezplačni Bitcoini na račun izpolnjevanja online anket.
  5. Brezplačni Bitcoini na račun online klikanja in gledanja oglasov.
  6. Brezplačni Bitcoini na račun partnerskih povezav s kripto borzami in kripto denarnicami.

Vse zgoraj navedeno je ok, pa vendarle, ali gre res za izjemno majhne količine brezplačnih Bitcoinov, ki so na voljo in posledično prej ali slej izgubimo voljo in se tega več ne gremo, ali pa je zadeva izven našega dometa, bodisi zaradi pomanjkanja znanja ali kakšnega drugega razloga.

Obstaja pa še en način, kako do brezplačnih Bitcoinov, ki pa je hiter, učinkovit in tako rekoč primere za vsakogar. Brezplačne Bitcoine lahko namreč zaslužite s tem, da se izobražujete o kripto valutah in to preko borze Coinbase. Gre po prometu za največjo kripto borzo v ZDA, ki je bila ustanovljena že leta 2012. Sprva se je na tej borzi trgovalo le z nekaj kripto valutami, kot so Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Ethereum Classic in Litecoin, kasneje pa so se tem kripto valutam pridružile še številne druge, tako da je danes na tej borzi mogoče kupiti že okoli 50 različnih kripto valut.

Če se vrnemo na brezplačne Bitcoine v rubriki 'Coinbase Earn' - kako vse skupaj deluje? Seveda si morate najprej odpreti račun pri Coinbase ter verificirati vašo identiteto, kar je seveda brezplačno in obenem izjemno preprosto, tako da vam bo vzelo le nekaj minut.


Nato pa boste v rubriki 'Coinbase Earn' videli izobraževalne vsebine za različne kripto valute in koliko lahko s posamezno zaslužite, brez da bi vložili karkoli. Vse kar morate narediti je, da si pogledate kratke izobraževalne video posnetke o izbrani kripto valuti, ki so običajno dolžine okoli ene minute. Na koncu pa potem odgovorite na vprašanje, ki se nanaša na vsebino iz video posnetka. Vprašanja so izjemno preprosta, možni odgovori pa so podani v obliki a, b, c ali d, tako da samo izberete pravo možnost. Tudi, če niste izbrali prave, lahko popravite vaš odgovor in tako še vedno zaslužite brezplačno kripto valuto.

Na takšen način lahko v dveh ali treh minutah zaslužite tudi od 3 do 10 evrov. Pri določenih kripto valutah so lahko zaslužki še bistveno višji (tudi tja do 100 evrov), so pa običajno vezani na povabila vaših prijateljev in znancev, da se tudi sami udeležijo igre.

Skratka, z gledanjem izobraževalnih video posnetkov o različnih kripto valutah in odgovarjanjem na vprašanja se bodo različne kripto valute začele kopičiti na vašem Coinbase računu. Ne boste pa na račun prejemali neposredno kripto valute Bitcoin, temveč tiste kripto valute, na katere so vezane izobraževalne vsebine. Lahko pa kadarkoli te kripto valute znotraj Coinbase sistema zamenjate v Bitcoin in tako na brezplačen način postanete ponosen lastnik svojega prvega Bitcoina.

Kar še velja omejiti je, da se nove kripto valute in posledično nove izobraževalne vsebine in nove možnosti zaslužka brezplačnih Bitcoinov dodajajo s časom. Večina iger je tudi časovno omejenih. Do danes je bilo vsega skupaj na Coinbase strani mogoče brezplačno pridobiti 15 različnih kripto valut: Graph (GRT), Maker (MKR), Celo (CGLD), Compound (COMP), Stellar Lumens (XLM), Filecoin (FIL), Band Protocol (BAND), Algorand (ALGO), Kyber Network (KNC), Orchid (OXT), Tezos (XTZ), Dai (DAI), EOS (EOS), Zcash (ZEC), 0x (ZRX).

V času priprave tega članka so še vedno odprte igre za sledeče žetone: Graph (GRT), Maker (MKR), Celo (CGLD), Compound (COMP), Stellar Lumens (XLM), Band Protocol (BAND). V kolikor bi radi brezplačno prišli do lastništva katerekoli izmed navedenih kripto valut ali ob njihovi konverziji do brezplačnih Bitcoinov, vam svetujemo, da pohitite, saj se igre lahko kadarkoli zaključijo (če ne prej, ko poidejo brezplačni žetoni, ki so bili temu namenjeni).

Odprite si brezplačen račun pri Coinbase še danes!


Omejitev odgovornosti: Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih.  Družba REŠITVE d.o.o. ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak.